Postup přípravy receptu Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi:
V teflonovém kastrolu rozmíchejte 350ml podmáslí s cukrem, až se cukr rozpustí. Stejnoměrně posypejte želatinou, nechte 5 minut stát, aby želatina trochu změkla.
Na středně silném ohni za častého míchání zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Odstavte kastrol z vařiče. Přimíchejte citrónovou šťávu, citrónovou kůru a zbylé podmáslí.
Přiklopte a nechte v chladničce asi na 45 minut za občasného zamíchání. dokud směs při ukápnutí lžíce nevytváří malé kopečky.
V menší misce ušlehejte smetanu na pevnou šlehačku.
Ve velké míse našlehejte elektrickým šlehačem na nejvyšší rychlost podmáslí s citrónem do pěny, asi 30 sekund.
Přidejte k podmáslí s citrónem šlehačku, šlehejte, až vznikne hladký krém, asi 30 sekund.
Nalijte směs do 1,5 litrové formy, přiklopte a nechte v chladničce, dokud dezert nestuhne, asi 2 hodiny.
Mezitím připravíme broskvovou omáčku. Do menšího kastrůlku slijte šťávu s broskvového kompotu, broskve odložte stranou. Do šťávy přimíchejme škrobovou moučku, na mírném ohni za stálého vaření zahřívejte, až směs zhoustne a začne se vařit, 1 minutu povařte. Zlehka přimíchejte broskve. Omáčku přiklopte a vložte do chladničky.
Vyklopte bavorský pudink na vychlazený talíř kolem něho a na vršek urovnejte broskve, přelijte omáčkou, přizdobte proužky citrónové kůry.