8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant na másle

fotka Bažant na másle
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Bažant na másle:

bažantí prsíčka nebo stehýnka  | cca 100 g slanina  | cca 100 g máslo  |  sůl  | 4 ks pepř celý  |  cibule

Postup přípravy receptu Bažant na másle:

Bažantí maso (prsíčka nebo i stehýnka) protáhneme slaninou a dobře osolíme. Dovnitř vložíme dva plátky slaniny a oříšek másla, dáme na rozpuštěné máslo a pečeme do měkka. Je-li třeba, slabě podlijeme. Jako přílohu podáváme brambory vařené nebo opečené, rýži, kompoty, zeleninové saláty (hlávkový, rajčatový, z červené řepy apod). Můžeme také vložit dovnitř ještě pokrájenou cibulku a několik celých pepřů (asi 4), čímž zvěřina získá na chuti. Při této úpravě můžeme použít i tlakový hrnec (výhodné zvláště tehdy, je-li bažant starší), kde připraveného bažanta vložíme na několik plátků slaniny. Poklademe jej několika kousky másla, podlijeme 2 dl vody a dusíme 15-20 minut. Mezitím rozehřejeme troubu, na pekáč dáme rozpustit máslo, měkkého bažanta vložíme na rozpuštěné máslo, přilijeme všechnu šťávu z hrnce, na bažanta narovnáme plátky slaniny z hrnce a necháme zčervenat.


Fotky receptu Bažant na másle:

Bažant na másle
Fotky vložil: Cecilka 
Hodnocení receptu Bažant na másle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !