1 bažant
| 200 g anglické slaniny
| sůl
| 2 lžíce oleje
| 300 ml drůbežího vývaru
| 500 g bílého kysaného zelí
| 200 ml červeného vína
| 2 lžíce hladké mouky
| 200 ml smetany (12%)
| 1 lžička hořčice
Postup přípravy receptu Bažant na víně a zelí:
Z vykuchaného bažanta odstraníme zbytky peří, opláchneme ho a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky, bažanta jí prošpikujeme a osolíme ho. V pekáčku rozpálíme olej a bažanta na něm ze všech stran opečeme. Poté ho podlijeme vývarem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a necháme péct. Asi po 30 minutách vyjmeme, pod bažanta rozložíme kysané zelí a zalijeme ho červeným vínem. Bažanta vrátíme do trouby a dopečeme doměkka. Upečeného bažanta vyjmeme z pekáčku. Zelí zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, dochutíme hořčicí, případně solí a 15 minut povaříme. Bažanta podáváme se smetanovým zelím. Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory.
Fotky receptu Bažant na víně a zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!