Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant na víně a zelí

fotka Bažant na víně a zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Bažant na víně a zelí:

1 bažant  | 200 g anglické slaniny  |  sůl  | 2 lžíce oleje  | 300 ml drůbežího vývaru  | 500 g bílého kysaného zelí  | 200 ml červeného vína  | 2 lžíce hladké mouky  | 200 ml smetany (12%)  | 1 lžička hořčice

Postup přípravy receptu Bažant na víně a zelí:

Z vykuchaného bažanta odstraníme zbytky peří, opláchneme ho a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky, bažanta jí prošpikujeme a osolíme ho. V pekáčku rozpálíme olej a bažanta na něm ze všech stran opečeme. Poté ho podlijeme vývarem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a necháme péct. Asi po 30 minutách vyjmeme, pod bažanta rozložíme kysané zelí a zalijeme ho červeným vínem. Bažanta vrátíme do trouby a dopečeme doměkka. Upečeného bažanta vyjmeme z pekáčku. Zelí zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, dochutíme hořčicí, případně solí a 15 minut povaříme. Bažanta podáváme se smetanovým zelím. Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory.


Fotky receptu Bažant na víně a zelí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant na víně a zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !