Postup přípravy receptu Bažant se šípkovou omáčkou:
Omytého bažanta, osolíme i zevnitř, prošpikujeme slaninou a zabalíme do anglické slaniny. Do pekáčku dáme koření, máslo, cibuli, podlijeme vodou a dáme péct do trouby, no vlastně dusit, protože ho budeme péct přikrytého. Během pečené podléváme a opravdu přesně nejde říct jak dlouho ho budeme dusit, ale nejméně přes hodinu.
Hotového bažanta vyndáme, vydusíme přebytečnou vodu, přidáme víno, marmeládu, zaprášíme moukou a ještě krátce provaříme. Asi 4 minutky, kdyby se vám začala omáčka při vaření mouky připalovat, malinko jí podlijte. Nezapomeňte ještě dosolit a někdo přidává ještě cukr, ale mě to přišlo už dost sladké.
Do hotové dejte rozbaleného a nakrájeného bažanta a podávejte s opečeným bramborem.