Postup přípravy receptu Bažantí prsíčka s jeřabinami a celerem:
Bažantí prsíčka protáhněte osmdesáti gramy slaniny nakrájené na proužky, zbytek slaniny rozehřejte s lžící másla a přidejte menší nakrájenou cibuli, půl celeru nakrájeného na nudličky. Jemně osmahněte a přidejte připravené maso. Osolte, vhoďte pepř, nové koření, bobkový list, mírně podlijte a duste v troubě doměkka. Pak maso vyjměte, šťávu vysmahněte do tuku, zaprašte lžičkou hladké mouky, osmahněte, trochu rozřeďte vodou a důkladně povařte. Každou porci přelijte šťávou a ozdobte lžičkou ohřátého jeřabinového kompotu bez šťávy, nebo rosolu. Podávejte s bramborem a jeřabinovým kompotem, doplněným loupanými sekanými mandlemi.