Postup přípravy receptu Bažantí stehýnka s bramborovými noky:
Polovinu slaniny nakrájíme na asi 2 mm plátky, které po jedné straně nakrojíme, zbytek nakrájíme na drobné kostičky.
Stehýnka otřeme vlhkým ubrouskem, položíme do pekáče, osolíme je, přidáme koření a položíme na ně kousky slaniny.
Kostičky slaniny nasypeme také do pekáče okolo stehýnek a přidáme kousky másla.
Podlijeme trochou vody a pečeme při teplotě 200 °C asi 90 minut, maso často přeléváme výpekem.
V průběhu pečení masa si připravíme noky:
Uvařené a vychladlé brambory prolisujeme do větší mísy.
Přidáme nastrouhanou karotku, vejce, žloutek, máslo a na směs prosejeme mouku.
Osolíme a vypracujeme těsto.
Vál pomoučíme a z těsta vyválíme válečky asi o průměru 2 cm, ty rozkrájíme na 3 cm kousky, které ještě vidličkou mírně promáčkneme.
Noky zavaříme do vroucí osolené vody, vaříme je 2-4 minuty.
Vařené noky vyjmeme a necháme v cedníku okapat.