Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem, pak vmícháme rum.
Švestky a meruňky po straně nařízneme.
Meruňky naplníme marcipánem a švestky oloupanými mandlemi.
Na naříznuté straně ovoce jemně přitlačíme.
Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, vejce, mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto.
Ve fritovacím hrnci nebo v hluboké pánvi nahřejeme tuk na smažení na cca 180°C.
Plněné meruňky a švestky obalíme těstem a postupně smažíme v nahřátém tuku dozlatova.
Hotové pečivo po vytažení z oleje necháme okapat nejlépe na papírovém ubrousku.
Nakonec v hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a ještě teplé kobližky v této směsi obalujeme.
Fotky receptu Beignet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!