Postup přípravy receptu Bělehradský dort:
Žloutky dobře vymícháme s práškovým cukrem. K nim přidáme proseté kakao a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou, v níž jsme rozmíchali prášek do pečiva, přimícháme ke žloutkům. Připravené těsto nalejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy, rozetřeme a pečeme. Upečený a vychládlý dort v polovině překrojíme, pokropíme koňakem, naplníme nádivkou, spojíme a polejeme čokoládovou polevou. Povrch ozdobíme šlehačkou, kandovaným ovocem, oříšky a fíky.
Nadívka: Máslo vymícháme s práškovým cukrem a přidáme k němu nadrobno posekané kandované ovoce, fíky, oříšky, čokoládu, hrozinky a všechno dobře zamícháme. Nakonec nádivku pokropíme koňakem a ještě promícháme.