Vložil: | Ivcasemish |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Belgická paštika:
1 králičího předku
| 150 g vepřového bůčku
| 150 g slaniny
| dle potřeby králičí játra
| 1 vejce
| 50 g cibule
| 5 cl Rama Cremefine na šlehání
| 20 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 1/4 lžičky koňaku
| dle chuti strouhaný muškátový oříšek, tymián
| špetku drceného jalovce, sůl
Postup přípravy receptu Belgická paštika:
Postup:
Králičí maso dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a pod tekoucí vodou opereme. Vložíme na cibuli osmaženou na Ramě Creme Bonjour, přidáme kostky vepřového bůčku a králičí játra, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom maso obereme z kostí a s játry i cibulí dvakrát umeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme vejce, utlučené koření, Ramou Cremefine, 1/4 lžičky koňaku, dosolíme a metlou dobře ušleháme. Pak přimícháme třetinu na kostičky pokrájené slaniny. Formu vyložíme slaninou nakrájenou na plátky, naplníme připravenou hmotou a poklademe slaninou. Přiklopíme a v páře vaříme asi hodinu. Hotovou paštiku opatrně vyklopíme na prkénko a necháme prochladnout. Podáváme ji nakrájenou na plátky s krajíčky veky nebo s chlebem.
Fotky receptu Belgická paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!