Vložil: | Evey |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Belgické plněné oplatky:
500 g hladké mouky
| 1/2 kostičky droždí
| 8 ks vajec
| 250 ml smetany
| 60 g másla
| 40 g moučkového cukru
| 3 lžíce brandy
| špetka soli
| 250 ml smetany ke šlehání
| 200 g ovoce - hrozno, broskve
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Belgické plněné oplatky:
Droždí smícháme se lžičkou cukru a třemi lžícemi teplé vody. Vše promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy. Přidáme vejce, cukr, rozpuštěné máslo, špeku soli, brandy, vlažnou smetanu a kvásek. Opět vše promícháme na hladké řidší těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 30 minut.
Plech na pečení potřeme olejem a nalijeme na něj ve větších rozestupech asi 4 naběračky těsta. Rozetřeme je na placičky, přičemž mezi nimi necháme dostatech místa, aby se při pečení nespojily.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 15 minut. Po upečení je ještě horké ihned stáčíme do silnějších ruliček. Oplatky necháme vychladnout a nakonec je naplníme ušlehanou smetanou a ovocem nakrájeným na kousky. Před podáváním plněné oplatky pocukrujeme.
Fotky receptu Belgické plněné oplatky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!