Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Běloruský boršč:
300 g kostí
| 200 g předního hovězího masa
| půlka klobásy
| 200 g červené řepy
| 200 g brambor
| 50 g mrkve
| 20 g petržele
| 1 cibule
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 30g sádla
| 1 lžíce hladké mouky
| špetka cukru
| ocet, sůl, pepř
| 1 3/4 l vody
| bobkový list
| kysaná smetana
Postup přípravy receptu Běloruský boršč:
Opláchnuté maso a kosti zalijte vlažnou vodou, osolte a vařte pod pokličkou, až maso změkne. Mrkev, petržel a cibuli pokrájejte na nudličky, osmažte na části sádla, přidejte rajčatový protlak a duste asi 5 minut. Oloupanou červenou řepu pokrájejte na nudličky a duste v troše vývaru doměkka. Brambory pokrájené na nudličky zalijte horkým vývarem, přiveďte k varu, přidávejte červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, koření a vařte ještě 10 až 15 minut. Boršč oslaďte, okyselte, přidejte hovězí maso pokrájené na nudličky a klobásu pokrájenou na kolečka a povařte několik minut. Při podávání vložte do každé porce 1 až 2 lžíce kysané smetany.
Fotky receptu Běloruský boršč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!