600 g tuňáka
| 1 dl bílého vína
| 250 g listového špenátu
| trochu másla
| sůl a mletý pepř
| 1 ks větší bílá cibule
| 1 dl rybího vývaru
| dle potřeby olivový olej
| cca 3 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Benátský tuňák :
Na plátky nakrájené maso z tuňáka osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Zvýšíme plamen, přelijeme bílým vínem a necháme odpařit.
Pak přilijeme rybí vývar, zahustíme trochou mouky, zjemníme máslem a krátce při nižší teplotě podusíme doměkka. Mražený listový špenát necháme rozmrazit, zakápneme olivovým olejem a citronem a osolíme. Tuňáka upravíme na talíř a obložíme špenátem.
Příloha: Podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Benátský tuňák :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!