500 g kuřecích jater
| 2-3 jablka
| 2 menší svazky jarní cibulky
| 3 lžíce hladké mouky
| dle potřeby máslo
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Berlínská játra:
Z jablek odstraníme jádřince, společně s cibulkami je omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo, jablka a cibulky na něm osmahneme dozlatova a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme hladkou moukou. V další pánvi rozehřejeme opět máslo a játra na něm smažíme 5 minut z každé strany. Hotová játra osolíme, ochutíme pepřem, upravíme na talíři, poklademe usmaženými plátky jablek a nakonec smaženou cibulku. Příloha-bramborová kaše.
Fotky receptu Berlínská játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!