1.těsto:
| 140 g hladké mouky
| 100 g másla
| 60 g moučkového cukru
| 60 g mletých ořechů
| 2.těsto:
| 150 g hladké mouky
| 100 g moučkového cukru
| 50 g másla
| 1 žloutek
| máslový krém na spojení
| 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Berušky:
Obě těsta zaděláme obvyklým způsobem.
1. těsto ořechové vkládáme obalené moukou do ořechových formiček, dáme na plech a dorůžova upečeme. 2. těsto vyválíme a ve velikosti ořechu vypichujeme malé oválky, které klademe na plech a opět upečeme.
Po vychladnutí spojujeme máslovým krémem, vždy jeden ořech a jednu placičku a čokoládovou polevou ozdobíme puntíky jako na berušce.
Fotky receptu Berušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!