Vložil: | mispulinek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Beskydská kulajda:
hrst sušených hub
| 1,3 l vody
| 1-2 bobkové listy
| 3 vejce
| 200 ml smetany
| 2 lžíce polohrubé mouky
| ocet
| brambory
| kmín
| sůl
| kopr
Postup přípravy receptu Beskydská kulajda:
Houby namočíme asi na 30 minut do vlažné vody a pak je přecedíme. Vodu nevyléváme, ale doplníme na potřebné množství a dáme vařit. Přidáme houby, kmín, bobkový list, sůl a nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a zamícháme. Povaříme a dochutíme octem, případně dosolíme.
Dáme vařit 0,5 l vody se dvěma lžícemi octa a solí. uvedeme do varu a postupne přidáváme vejce a vaříme 4-5 minut. Vejce musejí zůstat pohromadě.
Nakonec přidáme nasekaný kopr.
Při podávání vložíme do polévky ztracená vejce.
Fotky receptu Beskydská kulajda:
Fotky vložil: MichelePrg,Ježíšek,liddduska