![]() |
14. 11. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těsto na ciabattu: 1. z hladké mouky, droždí a vlažné vody připravíme kvásek, necháme cca 15 minut vykynout.
2. poté smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme v hladké, kypré těsto, které necháme opět vykynout, a ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkové kapsy: Odstraníme stopku z lilku a podélně jej nakrájíme na tenké plátky, cca půl centimetru silné. Je třeba jich vykrájet 16 ks (nepočítáme dva krajní malé plátky – ty ogrilujte zvlášť), na jednu kapsu padn ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaný štrůdl - olomoucké syrečky : Listové těsto rozválíme, poklademe na kostky nakrájenými olomouckými syrečky, posypeme kmínem (možno nahradit sladkou a pálivou paprikou). Zabalíme a vložíme na plech (dobré je použít pečící ... ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové suflé : Na tento recept raději použijeme špenát čerstvý, ale může být stejně dobře i mražený. Propláchnutý špenát vložíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme. Necháme okapat a prolisujeme. ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš z hub: Očištěné a pokrájené houby podusíme na osmahnuté cibuli. Pak přidáme oloupané rajče a na kostičky nakrájenou zelenou papriku. Osolíme, přidáme kmín, podlijeme a ndusíme do měkka. Pak guláš zahustíme s ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový závin : Na rozpáleném oleji zlehka opečeme zeleninu. Okořeníme, zalijeme 1/8 l vody a za občasného míchání dusíme přikryté asi 2 minuty. Zahustíme KNORR světlou jíškou, ještě chvíli povaříme a necháme vychlad ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečený květák s nivou : Ve slané vodě uvaříme do poloměkka květák. Mezitím si vymažeme máslem skleněnou zapékací formu a vysypeme strouhankou. Na polovině másla usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, kdo má rád maso ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Penne s brokolicovou omáčkou: Brokolici nakrájíme na kousky. Těstoviny uvaříme dle návodu, na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme brokolici a orestujeme. Pak zastříkneme vodou, rozdrobíme bujón, osolíme, opepříme a p ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Brambory v závěji: Předvařené brambory nakrájíme na kolečka nebo čtvrtinky a naukládáme do zapékací mísy. Posypeme trochou pórku a trochou nastrouhaného sýru a přelijeme sněhovou závějí, kterou jsme si udělali takto: ud ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa na česneku: Cuketu nakrájíme na plátky (slupku oloupeme), osolíme, plátky zakryjeme a necháme pustit šťávu. Pak je osušíme, potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce. Z vajec, mouky, piva a sýru ušleháme těs ... …více»
|