750 g špenát mražený
| 250 g smetana ke šlehání
| 2 lžíce mouka pšeničná polohrubá
| 2 vejce
| 2 stroužky česnek
| špetka pepř bílý
| špetka sůl
| tuk - jakýkoliv
Postup přípravy receptu Špenátové suflé :
Na tento recept raději použijeme špenát čerstvý, ale může být stejně dobře i mražený. Propláchnutý špenát vložíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme. Necháme okapat a prolisujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku, žloutky, prolisovaný česnek, koření a sůl a tuto směs vmícháme do špenátu. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
Hmotou naplníme tukem vymazanou zapékací misku a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Fotky receptu Špenátové suflé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!