![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilek s pikantní nádivkou: Omyjeme lilky a skrojíme vršky. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet.
Omyjeme a na kostičky pokrájíme rajčata. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Slaninu nakrájíme na kostičky ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená zelenina na smetaně: Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do zapékací formy.
Omyjeme mrkev a celer, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a klademe po vrstvách na brambory. Dále nakrájíme na ko ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelňáky se sýrem: Kysané zelí uvaříme a slijeme.
Přidáme nastruhaný tvrdý sýr, vejce a česnek. Osolíme a opepříme. Vše řádně promícháme a zahustíme hladkou moukou.
V teflonové pánvičce rozpálíme olej na smažení a ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilek zapečený s kozím sýrem: Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a 15 minut ho necháme vypotit. Rajčata nakrájíme na plátky. Tymián otrháme a smícháme s olivovým olejem.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plátky lilku omyjeme, ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžový koláč po selsku: Rýži vaříme v osolené vodě pod pokličkou asi 15 minut. Slijeme, prudce ochladíme a necháme dobře okapat.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Feferonky, kukuřici ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slané bochánky se zelím: Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a kůru. 90 ml vody a 50 g másla ohřejme a přidáme spolu s vejci a žloutkem do mouky. Přikryté těsto necháme v teple 45 minut kynout.
Z kousků těsta tvarujeme bochá ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pekáček tajemných sil: Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a orestujeme na másle.
Přidáme nakrájenou cuketu, červenou papriku a kostku MAGGI Bylinek bazalka a tymián.
Krátce orestujeme, přidáme uvařené MAGGI Fleky ne ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné zeleninovou směsí: Zeleninu na náplň (celer, mrkev, fazolky, cibule, cuketa) nakrájíme na malé kostičky a na másle pod pokličkou necháme 10 minut dusit. Zeleninu okořeníme česnekem solí a pepřem.
Paprikové lusky omyje ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gazdovská pochoutka: Zelí očistíme, opláchneme a pokrájíme na proužky. Osolíme a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Vejce rozšleháme, přidáme strouhaný sýr, koření, smícháme se zelím a dáme do ohnivzdorné mísy předem vyt ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněný chléb: Droždí dejte do misky a asi 350 ml vody, rozmíchejte a dejte mu 5 minut klidu, mezitím ve velké míse promíchejte mouku se solí a udělejte v ní důlek, do kterého pak vlijete kvásek a olivový olej. Mích ... …více»
|