Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
28. 12. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Slovenské cibulové halušky: Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vařečkou vypracujeme těsto tak, aby se odlepovalo od mísy.
Z těsta oddělujeme středně velké halušky do většího množství vařící osolené ... …více»
|
28. 12. 2008 Rýžová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Rýžové placky s tvarohem: Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout.
Tvaroh rozmícháme s mlékem, osolíme a opepříme. Nasekáme nadrobno 2 naťové cibulky a vmícháme do tvarohu. Přisypeme mouku, vychladlou rýž ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Kadeřávek s vejci: Listy kadeřávku omyjeme a potrháme tak, abychom odstranili silná žebra. Podlijeme vodou a vaříme až zvadnou. Scedíme a necháme okapat. Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Přidám ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Rajčatová omeleta pečená v troubě: Rajčata rozpůlíme, vložíme do vymazané mísy, osolíme, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem. Dáme do trouby, krátce zapečeme a pak zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, pečeme než vejce ztuhnou. Posyp ... …více»
|
27. 12. 2008 Sýrová jídla
Příprava receptu Těstíčko z parmazánu: Touto směsí protáhneme maso, než dáme smažit na pánev. (Musí být ale obalené v hladké mouce). ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Tykev s bramborami: Pevnou dužinu tykve nakrájíme na kousky a s jemně nakrájenou cibulí dusíme na sádle do poloměkka. Přidáme nakrájené jablko a dodusíme do měkka. Hotové ochutíme cukrem, solí a posypeme nasekaným koprem ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Tuřín zadělávaný: Na nudličky nakrájený tuřín udusíme ve vývaru do měkka a scedíme. V kastrolu připravíme ze sádla, mouky a drobně nakrájené cibule světlou jíšku, podlijeme ji vývarem z udušeného tuřínu a vaříme do hus ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušený šťovík se smetanou: Listy povaříme ve slabě osoleném vývaru nebo vodě asi 6 minut, scedíme, vymačkáme, prolisujeme. Připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem ze šťovíku, povaříme, přidáme připravený šťovík, osolíme, ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Šťovíkový nákyp: Listy udusíme na másle, jemně usekáme, přidáme v mléce namočenou housku, kousek másla, sůl, žloutky, pepř a nakonec vmícháme tuhý sníh. Hmotu vlijeme do vymazané a vysypané misky a v mírně vyhřáté tro ... …více»
|
27. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Štěrbáková kaše: Prolisovaný štěrbák a bramborovu kaši promícháme, osolíme, silně prohřejeme, odstavíme z ohně, zjemníme máslem. Podává se jako příloha k pečeným masům a rybám.
... ... …více»
|