![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka v leču: Namočíme si čočku na 30 minut do vody a pak dalších 30 minut povaříme. Lečo si dáme do hrnce nebo pánve, chvilku prohřejeme a vsypeme uvařenou čočku. ... ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Sekaná z čočky: Čočku uvaříme do měkka, do uvařené dáme sýr, salám, vejce, majoránku, hl. mouku, strouhanku, sůl a česnek, vše spojíme. Plechy vyložíme pečícím papírem a malinko posypeme strouhankou. Na připravený pl ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaný hrášek na sladkokyselo: Hrášek vylijeme i s nálevem do hrnce a necháme krátce povařit. Mezitím rozkvedláme v asi půl litru mléka 2 lžíce hlad. mouky a kysanou smetanu, může být i kyselá šlehačla. Vlijeme do horkého hrášku a ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole po bulharsku: Přebrané, proprané a namočené fazole uvaříme ve vodě, v níž jsme je namáčeli. Jakmile změknou, vodu scedíme, přelijeme je čerstvou vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka. Mezitím v kastrolu na oleji z ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka po římsku: Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s asi 1 hrnkem vývaru z čočky, ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s italskou náplní: Brambory omyjeme a vaříme asi 25 min. v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Scedíme. Mozzarellu a rajčata necháme okapat a pokrájíme. Cuketu omyjeme, očistíme a škrabkou na brambory nakrá ... ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekové brambory z alobalu: Brambory předem 10 minut povaříme v osolené vodě s kmínem. Mírně vychladlé oloupeme, seřízneme vršek (nevyhazujeme), lžičkou částečně vyhloubíme (vyhodíme). Naplníme máslem, česnekem utřeným se solí a ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové karbanátky se zeleninou: Bramborové těsto rozmícháme přesně podle návodu uvedeného na obalu. Mezitím očistíme zeleninu. Mrkev a celer oloupeme, společně s cuketami omyjeme. Vše nakrájíme na kostičky nebo najemno rozsekáme. ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Řecké pečené brambory s oreganem: Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky. V míse posypeme oreganem, přidáme kvalitní olivový olej a promícháme, až jsou brambory rovnoměrně obalené oreganem. Brambory rozložíme v jedné vrstvě na plec . ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá plněná vejce : Vychlazená oloupaná vejce rozkrojíme na půlky, žloutky vyjmeme, jemně nastrouháme nebo dobře rozmělníme vidličkou a promícháme s majonézou, sardelovou pastou (hořčicí) a špetkou soli. Bílky dole rovně ... …více»
|