29. 09. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Bramborové placky s jalovčinkami: Oloupat a na hrubo nastrouhat brambory. Vymačket je a smíchat s kůrou, jalovčinkami, solí a pepřem. Rozdělit na 6 dílů a každý usmažit na každé straně na rozehřátém oleji smíchaném s máslem do zlatohn ... …více»
|
29. 09. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Porýnský bramborový nákyp: Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a na polovině másla orestujeme dozlatova. Přimícháme k bramborové hmotě.
Vejce rozklepneme, obsah dáme do většího ... …více»
|
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
Příprava receptu Čočka na rajském protlaku: Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. V téže vodě následně uvaříme čočku do změknutí.
Do jiného hrnce dáme trošku oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme ... …více»
|
29. 09. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Fantastické brambory v soli: Rozehřejeme troubu na 230 °C. Česnekem vytřeme dno a stěnu gratinovací misky, nebo litinové i jiné těžké pánve vhodné do trouby. Olejem vytřeme nádobu a její dno posypeme rozmarýnem a zbytkem česnek . ... …více»
|
29. 09. 2008 Vaječná jídla
Příprava receptu Cikánské bifteky: Chleba nakrájíme na krajíčky a opatrně vykrojíme prostředek, aby nám zůstala jen celá kůrka. Tu dáme na rozpálenou pánev a dovnitř vložíme plátek cibule, angl. slaniny či plátek salámu, plátek sýra, a ... …více»
|
29. 09. 2008 Těstovinová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Lasagnové závitky: Lasagne uvaříme "al dente", propláchneme a necháme vychladnout.
Brokolici spaříme v horké vodě a rozebereme na malé růžičky. Cibuli, česnek a hlívu podle potřeby očistíme. Cibuli naseká ... …více»
|
29. 09. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Moníci: Studené brambory nastrouháme najemno. Uzené a slaninu nakrájíme na kostičky.
Na pánvi zprudka orestujeme slaninu a přidáme na krátkou chvilku i uzené. Sýr nastrouháme nahrubo a nasypeme ho do misky ... …více»
|
28. 09. 2008 Vaječná jídla
Příprava receptu Rajčatový pudink: Do rozpuštěného másla vmícháme mouku a zvolna zahříváme. Jakmile začne máslo vřít, vmícháme rajčatový protlak a pozvolna vaříme. Necháme trochu vychladout a vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky a nakonec ... …více»
|
28. 09. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Slané lívanečky z patizonů a hub: Patizony nastrouháme na hrubší straně struhadla a vložíme do rendlíku na rozpálený olej - 1 PL, osolíme, mírně podlijeme a udusíme téměř doměkka.
V dalším rendlíku na oleji podusíme houby nakrájené ... …více»
|
28. 09. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Zapečené brambory s brokolicí a smetanou: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, pokládáme do vymazané zapékací mísy. Brokolici omyjeme, ořežeme a poklademe mezi brambory.
Vše posolíme nebo posypeme tzv. "podravkou" (nebo &quo ... …více»
|