![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zadělávaná mrkev s hráškem: Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, dusíme na tuku s trochou hovězího vývaru. Omáčku připravíme z mouky a másla, rozředíme horkým mlékem, provaříme a prolisujeme. Když je mrkev hotová, přidáme proh ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák se sýrovým krémem: Světlou jíšku připravíme z másla, nakrájené cibule a mouky. Přidáme nastrouhaný sýr, v jíšce promícháme, zředíme mlékem a za stálého míchání vaříme dohladka. Sýrový krém můžeme zředit trochou odvaru z ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Růžičková kapusta se strouhankou: Kapustičky oddělíme od košťálu, omyjeme v chladné vodě, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka, zprvu bez pokličky. Hotovou kapustu scedíme, chladíme a necháme na cedníku okapat. Před podáním ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladké zelné kotlety: Zelí pokrájené na nudličky dusíme s tukem a vodou, vývarem nebo mlékem. Když zelí změkne, přidáme krupici, dobře promísíme a na mírném ohni ji 10-15 minut provaříme. Pak zelí odstavíme, a když trochu ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové placky plněné zelím: Omyté brambory ustrouháme na jemném struhadle. Vodu z nich scedíme. Brambory osolíme, opepříme, přidáme mléko, vejce, mouku a dobře promícháme. Pánev vymažeme olejem, hmotu rozetřeme do pánve nožem a ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelný puding: Vařené zelí prolisujeme, přimícháme k němu žloutky, bešamelovou omáčku připravenou z mouky usmahnuté na másle a rozředěné mlékem, osolíme a opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hmotu vložíme d ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelné omelety: Omyté zelí drobně nakrájíme, vložíme do nádoby s menším množstvím mléka a povaříme na mírném ohni. Pak přidáme krupici, přimícháme žloutky, cukr, sůl, pepř sladkou smetanu a nakonec opatrně vmícháme d ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolový karbanátek: Vařené fazole umeleme, přidáme mouku, vejce, cukr, rozinky a 10 g tuku. Z dobře propracované směsi upravíme 2 karbanátky, obalíme ve strouhance a po obou stranách smažíme. Podáváme s kysanou smetanou. ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky: Mladé fazolky vaříme v 1/2 litru osolené vody do poloměkka. Pak přilijee omáčku a ještě asi 1/2 hodiny vaříme.
Příprava omáčky:
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli a papriku, přidáme dobře ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky s karotkou: Mladé fazolky očistíme a pokrájíme příčně na nudličky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka s mrkví pokrájenou na plátky. Když jsou fazolky měkké, zeleninu scedíme, necháme okapat. Podáváme ... …více»
|