![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Noky s fazolemi a rajčaty: Fazole očistíme a omyjeme a pak je uvaříme v osolené vodě asi 8 minut. Noky rozmrazíme a uvaříme zvlášť v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Slijeme je a necháme okapat. Mezitím olupeme ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky s parmezánem: Na silném plameni přiveďte zeleninový vývar k varu, přidejte zelené fazolky a vařte 5 až 7 minut, dokud fazolky nejsou poloměkké. (Fazolky můžete nechat změknout také 5-7 minut v mikrovlnné troubě.) P ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeletka s mraženým špenátovým protlakem: Z každého vejce uděláme omeletu (vejce + špetka soli + trošinku mléka). Ale neotáčíme. Smažíme pouze z jedné strany. Špenát uvaříme dle svého postupu, jak kdo ho vaří a jak kdo ho má rád. Hotovou omel ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolice v estragonové omáčce: Brokolici rezebereme na jednotlivé růžičky a necháme ji krátce spařit ve vroucí osolené vodě. Připravíme omáčku: V misce smícháme Majonézu Hellmann´s, Ramu a přidáme lžíci estragonového octa (pokud ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilky s ořechovou omáčkou: Lilky omyjeme, konce odkrojíme, pak je po délce nařízneme, zalijeme vařicí vodou a nečcháme 15 minut stát. Potom je vyndáme a na 3/4 hodiny zatížíme prkénkem. Mezitím si umeleme ořechy, přidáme vinný ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karotkový chléb: Dvě pečící formy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mouky v míse uděláme důlek, z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a nalijeme do důlku. Sůl nasypeme po obvodě mísy a přidáme ostatní suroviny. Vy ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s lučinovou omáčkou: Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou z Lučiny, kterou připravíme tak, že drobně pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zarestujeme hořčicí a zaprášíme moukou. Př ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí podle hraběnky: Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do tmavohněda. Přidáme cukr, zmírníme oheň a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme z ohně a vyklopíme celé balení sterilizovaného zelí i s vodou.
Vše prom ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s arašídovou omáčkou: Nadrobno nakrájenou cibulí osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme arašídové máslo, drcené nasucho opražené arašídy a překrájená rajčata, osolíme, opepříme, promícháme a vaříme za občasného míchání d . ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerové bramboráky: Celer a brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme celá vajíčka, mléko, mouku, česnek a koření a připravíme si těsto podobné jako na bramboráky. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Hotové ce ... …více»
|