![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš z tofu : Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme papriku a zalijeme vodou. Tofu pokrájíme na kostky a osmažíme oleji a vložíme do vody společně s kostkami brambor. Ochutíme novým kořením, polévkovým kořen ... …více»
|
![]() |
26. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opékané brambory na myslivecký způsob: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Na pánvi zesklovatíme na plátky nakrájenou slaninu, na ni dáme brambory nakrájené na plátky silné 0,5 cm. Osolíme, opepříme a na mírném . ... …více»
|
![]() |
26. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové noky se šalvějí a sýrem: V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme do něj na kostičky nakrájenou slaninu. Lístky šalvěje omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky a polovinu jich přidáme ke slanině. Za občasného míchání smažíme na m . ... …více»
|
![]() |
26. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Peciválky: Na vál dáme mouku, nastrouháme brambory, přidáme vejce, sůl (tolik jak na bramborové knedlíky), z mléka a droždí přidáme kvásek. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme placku (silnější) a vykrajujeme ... ... …více»
|
![]() |
26. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová Focaccia pugliese: 1. Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a droždí. Uprostřed vytvořte důlek, vlijte do něj olej a 300 ml vody a dobře spojte. Pokud bude těsto moc hutné, přidejte dvě až tři lžíce vody a znovu ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešné halušky s brynzou: Oškrábeme brambory, nastrouháme jako na bramborák. Přidáme vejce, mouku, sůl, trochu pepře a uděláme těsto na halušky. Ty pak házíme do vařící vody a povaříme asi 10 minut (pozor aby se nám nerozvařil ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový guláš se zelenými fazolkami: Nakrájíme brambory i fazolky a necháme je vařit v osolené vodě 10 - 15 minut. Mezitím zvlášť osmažíme cibuli na oleji dozlatova. Přisypeme k ní červenou papriku a zamícháme ji tak, aby pustila barvu. ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráčky s bylinkami: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Uvolněnou vodu z brambor vymačkáme a vylijeme a brambory ihned přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, utřený čes ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opékané brambory s pastou z oliv: Brambory omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme.
Plech potřeme olejem a posypeme solí. Pokládáme jej bramborami (řeznou plochou dolů), které předpečeme v horké troubě při střední teplotě (asi 20 minu . ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené brambory plněné smetanou s bylinkami: Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, na několika místech je propíchneme vidličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 160 - 180 °C a upečeme doměkka. Zakysanou smetanu podle chuti osolíme, opepříme, kdo chc ... …více»
|