![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řecké brambory Jachni: Očištěné brambory nakrájené na půlměsíčky necháme jednu hodinu odstát ve vodě, aby se snížil obsah škrobu a nevytvořila se později příliš hustá omáčka. Cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nase ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory na vlámský způsob: Kousky slaniny necháme asi 1 minutu ve vroucí vodě ovařit, pak je vyjmeme a necháme okapat. Cibuli a slaninu spolu osmahneme asi během 2 minut na másle, zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Z ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maďarské brambory s paprikou: Brambory oloupeme, vypereme a v kastrole zalijeme jen malým množství hovězího vývaru. Je-li třeba přisolíme. K bramborám přidáme máslo, papriku, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. ... ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeský slepenec: Zelí nakrájíme na menší čtverečky, zalijeme do roviny vodou a přidáme česnek utřený se solí. Jakmile začne zelí měknout, přidáme na menší kostky nakrájené brambory a dovaříme. Mezitím připravíme ze sá ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uhlířina se zelím a kroupami: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Zvlášť uvaříme kroupy a zelí a smícháme s uvařenými rozsekanými brambory. Podáváme omaštěné rozškvařenou slaninou. ... ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nepravý biftek z brambor: Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, papriky, sůl a pepř. Nakonec přidáme kečup a vše promícháme. Podáváme na topinkách.
... ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový šterc: Krupici opražíme na tuku, zalijeme vodou z brambor. Podusíme a smícháme s uvařenými a scezenými bramborami nebo můžeme i v troubě zapéci. Při podávání polijeme máslem ... ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánský pekáč: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a oloupeme. Oloupané brambory, cuketu, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, jsou-li moc velká, přepůlíme je. Česnek nakrájíme na drobné kousíčky, tvrdý sýr na ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horský sýrový pekáček: 1. Rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory pět minut povařte v hrnci, pak je sceďte a vložte do velké mísy.
2. Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm opéke ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená čekanka s bramborovou kaší: Očištěné čekankové puky podélně rozpůlíme, vyjmeme košťál a v malém množství vody (vývaru) krátce povaříme. Poté jednotlivé puky osolíme a opepříme. Složíme k sobě a zabalíme do šunky.
Posypeme na ... …více»
|