![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzské brambory s houbami: - brambory očistíme a uvaříme ve slupce
- vychladlé oloupeme, pokrájíme na plátky a půlku dáme na vymaštěný pekáč
- osolíme a hustě pokryjeme houbami udušenými na cibulce
- na vrstvu hub můžeme ješ ... …více»
|
![]() |
17. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hranolky s cuketou na pánvi: Brambory oškrabeme a nakrájíme na velké kostičky. Cuketu zbavíme šlupky a vydlabeme semínka. Brambory a cuketu dáme na pánvi a opepříme. Těsně před vytáhnutím polijeme rozšlehanými vejci a posypeme .. ... …více»
|
![]() |
16. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový nákyp s anglickou slaninou: Omyjeme brambory a dáme je vařit do osolené vody asi tak na 20 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Vyjmeme slaninu, dáme strano ... …více»
|
![]() |
16. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horácké brambory: - brambory nastrouháme s cibulí a česnekem najemno
- osolíme a okořeníme
- přidáme vejce a mouku
- buď - vylijeme na plech a zapékáme
nebo - pečeme na oleji dozlatova ... ... …více»
|
![]() |
16. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové lupínky zapečené se sýrem: Brambory nastrouháme na tenké lupínky. V míse je prosolíme, okořeníme bílým pepřem, případně ještě jiným oblíbeným kořením.
Nastrouháme si tvrdý sýr. Použijeme náš oblíbený nebo třeba zbytky z lednic ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory v alobalu: Vejce uvaříme natvrdo, brambory nakrájíme na kolečka, vejce také na kolečka. Šunku pokrájíme nahrubo. Slabě vymažeme zapékací misku máslem, rozložíme do ní brambory, na ně vejce, šunku, polijeme jogur ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Loretánské noky: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme a prolisujeme a pak dáme vychladnout stranou. Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, kterou svaříme do hustého těsta. ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzská kuchyně - brambory z Dauphiné: Předehřejeme troubu. Dno a stěny keramické zapékací mísy namažeme utřeným česnekem a pak i bohatě máslem. Použijeme zapékací mísu, ze které můžeme jídlo ihned podávat. Polovinu plátků brambor rozložím ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory s rajčaty a sýrem: 1. Předehřejeme si troubu na 200-250 stupňů. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata rovněž nakrájíme na plátky a bylinky jemně usekáme. Zapékací misku nebo peká ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové pagáčky: Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nechte vychladnout a nastrouhejte. Z prosáté mouky, tuku, brambor, cukru, žloutků, lžičky soli a rozdrobeného droždí vypracujte těsto, přikryjte je utěrkou a nec ... …více»
|