![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s jogurtovým přelivem: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a pokrájené na kolečka rozložíme na talíř.
Zeleninu pokrájíme, položíme na brambory, osolíme.
Do jogurtu vmícháme utřený česnek, špetku soli a směsí přelijeme bra ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené křupavé brambory: Brambory uvaříme ve slupce, po částečném zchladnutí oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a 3 - 4 minuty povaříme v páře. Pekáč vytřeme olejem, nasypeme do něj brambory a bro ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové noky do polévky: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a rozmačkáme. Přidáme krupičku, vejce, strouhanku, sůl, polévkové koření a pořádně propracujeme. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vývaru ze z ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dvakrát pečené plněné sladké brambory: 1. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
2. Pe ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bábinčiny bramborové šlížky: Brambory uvaříme ve slupce a horké oloupeme a válečkem rozmačkáme. Přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na silnější plát a nakrájíme asi na 2 cm kousky, ze který ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Valašská lepiduša: Očištěné brambory uvaříme v osolené vodě, necedíme, ihned přidáme hrubou mouku a dobře promícháme. Část umíchaných brambor rozetřeme na talíře, pomažeme oslazenými povidly, pokropíme rozpuštěným másle ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Normandské brambory: Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do kastrolu dáme máslo a necháme na něm 10 minut podusit pórek (jen bílou část) a cibuli, obojí nadrobno nasekané. Přidáme mouku, necháme trochu upražit a za ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dauphinský gratin: Oloupeme a osušíme brambory, nakrájíme je na tenká kolečka, posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zapékací mísu vytřeme česnekem, vymažeme máslem a rozložíme na ni kolečka brambor. Ušleháme vejc ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem: 1. V misce promíchejte majonézu a smetanu na dip, vmíchejte koření a aspoň hodinu nechte v chladu.
2. Těžkým ostrým nožem nakrájejte brambory na klínky nebo hranolky. Pečlivě je osušte kuchyňským p ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová jelítka Goja: 1. Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá chybu! Nevyčištěná je třeba řádně vydrhnout sol ... …více»
|