![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs s ředkvičkami: Na olivovém oleji osmahneme na tenká kolečka nakrájený pórek, přidáme mražené mrkvičky a chvíli mícháme. Potom přidáme nakrájené brambory a na kostičky nakrájený lilek. V 500 ml vroucí vody necháme ro ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vegetariánské kapustové závitky: Brambory oloupáme, nakrájíme na středně velké kostky a uvaříme v polovině zeleninového vývaru. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, očištěné mrkve najemno nastrouháme. Nasekáme bylinky. Uvařené brambory r ... …více»
|
![]() |
11. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný špenát: Olejem vymažeme zapékací misku a vyložíme ji i po stranách rohlíky, nakrájenými na jednohubky. Vrstvíme dle chuti vždy rohlíky, špenát, rohlíky, špenát, nahoře by se mělo končit vrstvou rohlíků. Zapék ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sekaná z kukuřice: Na jednu porci sekané budeme potřebovat 1 konzervu kukuřice - 300g (425 ml).
Kukuřici necháme okapat na sítku. Žloutky utřeme se solí, pepřem, paprikou a práškem do pečiva, přidáme nadrobno naseka ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš s křenem, kapií a vejci: Sójové kostky povaříme ve vodě ochucené vegetou, po vychladnutí z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Nálev ze sójových kostek si necháme na později.
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme sójové kostky, ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkové plátky s ovčím sýrem: Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky silné jako prst. Posypeme je solí a necháme 20 minut vypotit. Cibulky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno. Ocet rozmícháme s pepřem a 2 lžícemi olivovéh ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cukety s jogurtovým dresinkem: Nejprve si připravíme dresink tak, že jogurt smícháme s prolisovaným česnekem a několika kapkami sójové omáčky.
Neoloupané cukety nakrájíme na tenčí kolečka a osmažíme z obou stran na olivovém oleji ... …více»
|
![]() |
10. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Listová náplň do těstovin: Špenát, brutnák a salát opereme a listy překrájíme.
V hrnci přivedeme k varu asi 4 lžíce vody, vsypeme mokrou zeleninu a dusíme ji, až změkne. Pak ji dáme stranou trochu vychladit.
Zatím si oloupe ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlávková kapusta na smetaně: Kapustu spaříme vroucí vodou a v osolené vodě uvaříme. Listy poskládáme do olejem vymaštěné remosky.
Každou vrstvu listů pokapeme smetanou, posypeme tlučeným kmínem a strouhankou.
Hlávkovou ka ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní andaluský nákyp: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme v masovém vývaru asi pět minut. Na plátky nakrájíme i cuketu, lilek a rajčata. Formu plníme střídavě vrstvami brambor se zeleninou a polovinou množs ... …více»
|