![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev s fazolkami na smetaně : Očištěnou mrkev pokrájíme na proužky, vsypeme do rozehřátého másla, osmahneme, pokapeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Očištěné fazolky pokrájíme na proužky, vsypeme do malé ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky na smetaně : Oloupané okurky rozkrojíme podélně na půlky, semena vyškrábneme lžičkou, okurky pokrájíme na větší hranolky. Vložíme je na rozehřáté máslo, opečeme, podlijeme trochou vody, osolíme a za častého míchán ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky dušené se žampiony : Oloupané okurky rozkrojíme podélně na půlky, semena vyškrábneme lžičkou a okurky pokrájíme na hranolky. Na větší části másla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, osmahneme a zalijeme ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s pařížskou omáčkou: Očištěný a opraný květák povaříme v osolené vodě a necháme na cedníku okapat.
Mouku rozmícháme v trošce smetany, vlijeme do zbylé smetany a přivedeme k varu. Osolíme, okyselíme octem, přidáme pose ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky s ořechy: Omyté fazolky podélně rozpůlíme a v pánvi na trošce vody asi 10 minut podusíme. Poté vodu slijeme, fazolky necháme důkladně okapat a v troubě je udržujeme teplé. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme ocet ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažená italská kapusta: Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, slaninu osmažíme. Za 2 minuty vsypeme cibulku a smažíme ji 3 minuty, dokud není měkká. Poté přilijeme bílé víno a zprudka vaříme cca 2 minuty, aby se část vypa ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinovaná jarní cibulka: Povaříme cibulku tak, aby si zachovala křehkost. Necháme okapat v cedníku. Zalijeme ještě za tepla marinádou a přidáme bylinky. Marinujeme alespoň čtvrt hodiny, ale raději déle. ... ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušená růžičková kapusta se slaninou : Očištěnou růžičkovou kapustu vsypeme do vařící osolené vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme téměř doměkka. Anglickou slaninu zbavenou kůže pokrájíme na hranolky, osmažíme na másle, přidáme okapané ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušená růžičková kapusta v sýrové omáčce : Očištěnou růžičkovou kapustu vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 10 minut. Scedíme ji a po okapání vložíme na máslo rozehřáté na pánvičce, zalijeme smetanou, vmícháme strouhaný sýr a muškátový k ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařené kedlubny s máslem : Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, vložíme do vařící oslazené a osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme je, po okapání na talířích přelijeme rozehřátým máslem a posypeme drobně nasekanými středním ... …více»
|