![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Turecké lilkové kari: Očitěné lilky nakrájíme na oleji je osmažíme dohněda. Vyjmeme je a na stejném oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané feferonky. Přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. Ochutíme citrónovou šťávou ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bombajské lečo: Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou papriku, lilek a rajčata, osolíme, dochutíme vším kořením, podusíme, podlijeme a dusíme doměkka. Když je lečo hotové, můžeme je ještě ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obložený květák: Umytý očištěný květák uvaříme doměkka ve slané vodě. Vychladlé růžičky rozporcujeme.
Vejce rozšleháme s trochou hladké mouky a strouhanky, osolíme a touto směsí polijeme porce květáku.
Květák ... …více»
|
![]() |
9. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ředkvičky dušené jako houby: Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, osmahneme je na tuku s drobně krájenou cibulkou, podlijeme, osolíme, přidáme kmín a podusíme doměkka. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme ... …více»
|
![]() |
8. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev zapečená se sýrem a jogurtem: Tykev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka. Sýr nastrouháme.
Polovinu strouhaného sýru smícháme s jogurtem, okořeníme pepřem, paprikou a je ... …více»
|
![]() |
8. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarčiny placky: Připravíme těsto z mléka, mouky, vejce. Promícháme s mrkví, celerem. Ochutíme česnekem, solí, pepřem, majoránkou. Dobře vše promícháme a smažíme do zlatova. Podáváme jako zdravý bramborák bez brambor ... …více»
|
![]() |
8. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev smažená v těstíčku : Opláchnutou tykev rozkrojíme, oloupeme, vnitřek vydlabeme a nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme je, namočíme do středně hustého těstíčka, připraveného rozšleháním uvedených přísad, vkládáme do rozehřát ... …více»
|
![]() |
8. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažená tykev : Opláchnutou tykev rozkrojíme, oloupeme, vnitřek vydlabeme a nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme je, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na roze ... …více»
|
![]() |
8. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev zapečená se smetanou : Tykev pokrájíme na tenké dlouhé proužky a povaříme v osolené a trochu oslazené vodě. Scedíme ji a necháme okapat. Zapékací misku vymastíme máslem a vysypeme strouhankou, urovnáme do ní tykev, pokapeme ... …více»
|
![]() |
8. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené špenátové noky se sýrem : Zmrazený špenát rozkrájíme na kostky, vložíme na pánvičku a na malém plaménku za stálého míchání z něj odpaříme vodu. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme ji pepřem a muškátovým květem, ... …více»
|