![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky s kečupem a česnekem : Očištěné fazolky pokrájíme na proužky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na másle, přidáme fazolky, osmahne ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky s máslem a sýrem : Očištěné fazolky pokrájíme na proužky, vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka. Scedíme a necháme dobře okapat. Přeložíme je na pánvičku, polijeme rozehřátým máslem, posypeme strouhaným sýrem ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev s rajčaty na smetaně : Očištěnou tykev pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy, osolíme, pokropíme trochou octa a necháme stát asi hodinu. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme tykev, zamícháme, podlijeme vodou, ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Patisony na smetaně: Opláchnuté patisony oloupeme, ze starších ostraníme semena, patisony pokrájíme na kostičky, vložíme na drobně pokrájenou, na másle zpěněnou cibuli a osmahneme. Zaprášíme je mletou paprikou, po osmahnu ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený pórek s rajčaty : Očištěné pórky osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme pepř, sůl, čtyři lžíce vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Při dušení pórek několikrát otočíme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrá ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek dušený na másle : Očištěný pórek pokrájíme na proužky, vsypeme na rozehřáté máslo, lehce osmahneme, osolíme a dusíme pod pokličkou na velmi malém plaménku asi 10 minut. Při dušení pokličku nesnímáme, kastrolem jen obča ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky dušené v koprové omáčce : Oloupané okurky rozkrojíme podélně na půlky, lžičkou vyškrábneme semena, pokrájíme je na kostičky a podusíme v trošce vody. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a trochou vody ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řapíky mangoldu na smetaně : Očištěné řapíky mangoldu pokrájíme na delší kousky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme do poloměkka. Scedíme je, po okapání vložíme na rozehřáté máslo, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a du ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mangold jako špenát : Dobře omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka. Scedíme a po okapání umeleme na mlýnku na maso. Z drobně pokrájené cibule, oleje a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji ... …více»
|
![]() |
6. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kukuřičná zrna s rajčaty : Očištěné kukuřičné palice vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme doměkka. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupáme, pokrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, osmahneme a přidám ... …více»
|