Použité suroviny receptu Celozrnná palačinka s klíčky:
250 g celozrnné pšeniční mouky
| 100 ml mléka
| 250 ml minerální vody
| 2 vejce
| 1 svazek sekané petrželky
| 250 g řapíkatého celeru
| 2 šalotky
| 250 g klíčků mungo
| 6 lžic olivový olej
| 200 ml Hellmann's Yofresh
| z 1 citronu šťáva
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Celozrnná palačinka s klíčky:
Mouku smícháme se špetkou soli, mléka a minerální vodou. Vmícháme vejce a sekanou petrželku. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Listy posekáme a odložíme stranou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klíčky propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozehřejeme olej. Z těsta smažíme palačinky a udržujeme v teple. Šalotku, celer a klíčky osmahneme na rozehřátém oleji. Vmícháme Yofresh a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme. Přiklopíme poklicí a dusíme asi 4 minuty. Nakonec zeleninu rozdělíme na palačinky a posypeme sekanou celerovou natí.