Postup přípravy receptu Bezpečná zmrzlina:
V kastrolku přivedeme mléko a šlehačku do varu. V míse našleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Po malých troškách zašleháváme dovnitř horké mléko se šlehačkou. Nalijeme do čistého kastrolku postaveného na velice pomalém ohni a směs zahříváme do varu. Vaříme, až směs trochu zhoustne (dosáhne 82°C). Ihned přecedíme směs do ohnivzdorné misky do které jsme dali čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Posadíme misku do nádoby s ledem a mícháme vše, až se směs zchladí. Na noc vložíme do chladničky. Druhý den směs bude velice hustá. Zamícháme směs, vložíme do zmrzlinového strojku a postupovat podle pokynů výrobce. Nemáme-li strojek, našleháme směs elektrickým šlehačem a vložíme do mražáku. Během mražení ji můžeme ještě jednou našlehat a přidat do ní mandle.