Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Biftek v tyrolském stylu

fotka Biftek v tyrolském stylu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Biftek v tyrolském stylu:

2 dcl rostlinného oleje na naložení  | 12 plátků tyrolského špeku  | 100 g másla  | 4 rajčata  | 8 stroužků česneku  | 800 g hlívy ústřičné  | 800 g malých brambůrek, tzv. rizolet  | 800 g hovězí svíčkové (nejlépe brazilské)  | 1 dcl omáčky demi glas na ozdobení  |  sůl, pepř  |  pažitka  |  drcený pepř  |  provázek na převázání

Postup přípravy receptu Biftek v tyrolském stylu:

Nejprve rajčata v úpravě com-casé [komkasé]: naříznutá rajčata vložíme do osolené vařící vody. Necháme cca 30 sekund, vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě s ledem. Oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme dužinu a rozkrojíme napůl.

Pak očistíme a na kusy nakrájíme hlívu ústřičnou a pokrájíme česnek na plátky. Na přepuštěném másle (tedy na másle, které rozpustíme a na mírném ohni je necháme tak dlouho, než se oddělí tuk od syrovátky; posléze přecedíme přes papírový ubrousek – a tak získáme tuk, který se nepřipaluje) zpěníme nakrájený česnek, přidáme hlívu, po chvíli rajčata a česnek, pažitku, opepříme a posolíme.

Vybereme si krásný biftek ze svíčkové, nejlépe brazilské. Zabalíme ho do tyrolského špeku, ovážeme provázkem, zapepříme, naložíme na chvilku do oleje a pak ho položíme na dobře rozpálený gril.

Maso průběžně otáčíme, a to na bok. Biftek se opéká asi 10 minut – pak by měl být akorát, čili medium. Nejlepší taktika je taková, že biftek zkraje opékáme „na prudko“, a pak necháme na mírném plamenu při nižší teplotě asi 5 minut „dojít“.

Uvařené brambůrky zalijeme přepuštěným máslem a posypeme pažitkou, přidáme směs z rajčat a hub a biftek. Pro ozdobu můžeme přidat i trochu demi-glas telecí omáčky a třeba i sýrovou mřížku.


Fotky receptu Biftek v tyrolském stylu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Biftek v tyrolském stylu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !