Postup přípravy receptu Biftek v tyrolském stylu:
Nejprve rajčata v úpravě com-casé [komkasé]: naříznutá rajčata vložíme do osolené vařící vody. Necháme cca 30 sekund, vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě s ledem. Oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme dužinu a rozkrojíme napůl.
Pak očistíme a na kusy nakrájíme hlívu ústřičnou a pokrájíme česnek na plátky. Na přepuštěném másle (tedy na másle, které rozpustíme a na mírném ohni je necháme tak dlouho, než se oddělí tuk od syrovátky; posléze přecedíme přes papírový ubrousek – a tak získáme tuk, který se nepřipaluje) zpěníme nakrájený česnek, přidáme hlívu, po chvíli rajčata a česnek, pažitku, opepříme a posolíme.
Vybereme si krásný biftek ze svíčkové, nejlépe brazilské. Zabalíme ho do tyrolského špeku, ovážeme provázkem, zapepříme, naložíme na chvilku do oleje a pak ho položíme na dobře rozpálený gril.
Maso průběžně otáčíme, a to na bok. Biftek se opéká asi 10 minut – pak by měl být akorát, čili medium. Nejlepší taktika je taková, že biftek zkraje opékáme „na prudko“, a pak necháme na mírném plamenu při nižší teplotě asi 5 minut „dojít“.
Uvařené brambůrky zalijeme přepuštěným máslem a posypeme pažitkou, přidáme směs z rajčat a hub a biftek. Pro ozdobu můžeme přidat i trochu demi-glas telecí omáčky a třeba i sýrovou mřížku.