Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Bílá drůbková polévka:
drůbky z jednoho kuřete (nebo ze slepice, husy, kachny),
| kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
| 40 g másla
| 50 g hladké mouky
| 2 dl mléka
| 40 g polévkových těstovin
| celý pepř, muškátový květ, pažitka, sůl
| masox
| 1.4 l vody
Postup přípravy receptu Bílá drůbková polévka:
Očištěné drůbky zalijte studenou vodou, osolte, přidejte celý pepř a vařte pod pokličkou, až změknou. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji proceděným prochladlým vývarem, dobře rozšlehejte a povařte 15 minut. Do vařící polévky vsypte těstovinu, polévku zamíchejte a vařte ještě 5 minut. Doplňte ji mlékem, vykostěným a pokrájeným masem z drůbků, mrkví pokrájenou na kostičky a nechejte přejít varem. Dochuťte ji muškátovým květem a masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Fotky receptu Bílá drůbková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!