Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 10.02. 2025
Dnes má svátek Mojmír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bílá zelňačka z Vysočiny

fotka Bílá zelňačka z Vysočiny
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Bílá zelňačka z Vysočiny:

1 kelímek smetana na vaření  | dle potřeby brambory  | dle chuti kmín  | 500 dkg kyselé zelí  | dle potřeby máslo  | dle potřeby voda  | 1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu Bílá zelňačka z Vysočiny:

Do většího hrnce dáme vařit propláchnuté kyselé zelí bez nálevu s troškou kmínu. Nesolíme, protože by pak zelí ztvrdlo! Když je zelí měkké, přidáme podle chuti vodu a sůl. Ve smetaně rozmícháme mouku a zahustíme do požadované konzistence (já mám raději hustší).

Brambory uvaříme na loupačku ve slupce bez soli. Pak vezmeme hrnec, dáme na oheň a brambory v něm rozšťoucháme šťouchadlem na bramborovou kaši. Přidáme sůl, aby byly brambory dobře slané a také větší kousek másla - dodá jídlu vůni a chuť.

Polévku nalijeme do talířů a doprostřed stolu postavíme hrnec s bramborami. Hrudku brambor dáme jednoduše do polévky a pak už jen chválíme naše chudé předky, kteří dokázali z mála udělat delikatesu.



Fotky receptu Bílá zelňačka z Vysočiny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bílá zelňačka z Vysočiny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !