Použité suroviny receptu Bílkové řezy s čokoládovou nádivkou:
7 bílků
| 200 g práškového cukru
| 70 g másla
| 200 g hrubé mouky
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| Čokoládová nadívka:
| 4 dl mléka
| 80 g práškového cukru
| 80 g čokolády
| 2 žloutky
| 30 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Bílkové řezy s čokoládovou nádivkou:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu dobře do tuha ušleháme. Do ušlehaného sněhu přimícháme rozpuštěné, né však horké máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a všechno dobře zamícháme. Těsto nalejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě. Upečený a vychladlý moučník naplníme čokoládovou nadívkou.
Nadívka: do mléka zamícháme cukr, rozdrobenou čokoládu, žloutky, mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Fotky receptu Bílkové řezy s čokoládovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!