Postup přípravy receptu Bílkový dort Regina:
Ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, lehce vmícháme prosátou mouku a opražené, ze slupek vymnuté a jemně nastrouhané oříšky. Postupně přikapeme prochladlé, tekuté máslo. Zvolna upečeme v dobře vymazané a moukou vysypané formě. Upečený dort necháme prochladnout, 1-2 krát prořízneme, promažeme zavařeninou, kterou si podle potřeby předem zředíme a rozmícháme a částí pevně ušlehané a oslazené smetany. Poklademe 2/3 okapaných kompotovaných mandarinek. Dort sesadíme a i po celém povrchu potřeme zavařeninou. Zbytek šlehačky navršíme na dort. Částí šlehačky potřeme i okraje dortu. Zdobíme zbylým ovocem a opraženými, ze slupek vymnutými a na tenké plátky nakrájenými oříšky.