200 g bílé čokolády
| 200 g másla
| 8 vajec
| 180 g hladké mouky
| 140 g cukr moučka
| 140 g jemného krystalového cukru
| sůl
| meruňková marmeláda
| bílá poleva
Postup přípravy receptu Bílý sachrův dort:
Smícháme máslo s cukrem, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a vmícháme opatrně žloutky. Přidáme mouku a sníh z bílků, do něhož jsme zašlehali moučkový cukr. Do těsta přidáme špetku soli. Vzniklou hmotu vylijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali polohrubou moukou. Upečeme v mírně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. Upečený vychladlý korpus po ploše rozřežeme a potřeme meruňkovým džemem. Polijeme silnější vrstvou bílé polevy.
Fotky receptu Bílý sachrův dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!