Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Bio hovězí biftečky zapečené s bramborem, rajčaty a černými olivami:
balíček mletého BIO hov. masa
| 8 velkých brambor
| 10-15 cherry rajčat
| 15-20 černých vypeckov. oliv
| kapka oleje
| trocha vody
| sůl
| trocha červené papriky
| lístek zeleného salátu na ozdobu
Postup přípravy receptu Bio hovězí biftečky zapečené s bramborem, rajčaty a černými olivami:
Do menšího zapékacího pekáčku kápneme olej, který rozetřeme po dně a po stranách.
Nakrájíme brambory na plátky o tloušťce přibližně 1 centimetr a vyskladáme jimi první vrstvu. Osolíme a posypeme trošku červenou paprikou, na brambory položíme připravené placičky z masa a tam kde nejsou, vyplníme místa opět bramborami. Osolíme a posypeme trochou červené papriky. Na maso kapneme trošku oleje a po stranách do pekáčku vlijeme trochu vody.
Přiklopíme a dáme péct do trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, zkusíme brambory a pokud jsou již měkké, zkontrolujeme, že je při dně jeste cca půl centimetru, lépe centimetr vody. V tuto chvíli přisypeme navrch na půlky nakrájené cherry rajčátka a černé olivy bez pecek a necháme ještě chvíli opéct, aby rajčátka změkla a zmenšilo se množství vody na dně.
Na talíři by neměla chybět obloha z čersvých rajčátek a kousku zeleného salátu.
Dobrou chuť!
Fotky receptu Bio hovězí biftečky zapečené s bramborem, rajčaty a černými olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!