poleva:
| 100 g čokoláda na vaření
| 80 g ztužený pokrmový tuk
| těsto:
| dle chuti: rozinky
| 1/2 balíčku prášek do pečiva
| 200 g cukr krupice
| 200 g máslo
| 1 balíček vanilkový cukr
| 1 ks citron
| 1 balíček kandované ovove
| 250 g tvaroh
| 4 ks vejce
Postup přípravy receptu Biskupská bábovka:
Citron důkladně omyjeme. Pak z něj nastrouháme kůru a vymačkáme veškerou šťávu. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a tvaroh. Nakonec pouze lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a kandované ovoce.
Pečeme v dobře vymaštěné a vysypané bábovkové formě na 180°C asi 40 minut.
Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme v kastrolu rozehřáli ztužený tuk a postupně v něm do hladka rozpustili čokoládu na vaření.
Fotky receptu Biskupská bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!