Vložil: | xvaneckova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Biskupské čepice:
500g hladká mouka
| 80g droždí
| 5 kostek cukr
| 250 g ztužený tuk (Iva, Omega atd)
| 0,250 l mléko
| 1 ks vejce
| do náplně tvaroh, 1 vejce, cukr, hrozinky
Postup přípravy receptu Biskupské čepice:
Vypracujeme těsto z mouky, změklého tuku a kvásku, který uděláme z droždí, cukru a teplého mléka. Bez kynutí vyválíme na plát cca půl cm silný a nakrájjíme čtverečky cca 7x7 cm. Doprostřed dáme trochu náplně a spojíme cípy do šátečku. Náplň: vyšleháme tvaroh s mlékem, vejcem a cukrem, vmícháme hrozinky. Může být sladší - těsto je bez cukru. Hned upečeme do růžova a pocukrujeme. Můžeme obměnit náplní povidlovou.
Fotky receptu Biskupské čepice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!