Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.05. 2021
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem

fotka Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem
Vložil:
Porcí:9
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:

180 g polohrubé mouky  | 40 g holandského kakaa v prášku  | 1/2 KL instantního droždí  | 125 g sušených, ale šťavnatých meruněk, nakrájených na drobné kousky  | 165 g moučkového cukru  | 140 g marcipánu, nakrájeného na kousky  | 4 velká vejce  | 150 g plnotučného mléka pokojové teploty  | 70 g nalámané hořké čokolády  | 55 g kandovaného zázvoru (v Tescu)  | 80 g rozpuštěného vlažného másla

Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:

Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6) a máslem vymažte formu na biskupský chlebíček. Smíchejte prosetou mouku, kakao a droždí. Dejte vařit čtvrt litru vody; až bude vřít, přihoďte do ní meruňky a minutu vařte. Další minutu je nechejte odstát, slijte vodu a osušte ovoce v ubrousku. Cukr a marcipán mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hrudkovitá hmota; do té potom po jednom přidávejte vejce. 10 minut mixujte, pak základ přemístěte do větší mísy a za pomalého míchání přidejte mléko a směs mouky, kakaa a droždí. Do těsta potom zamíchejte meruňky, kousky čokolády, zázvor a postupně i máslo. Nalijte těsto do formy a uhlaďte povrch. Po hodině pečení párátkem vyzkoušejte, je-li chlebíček hotový. Pokud ano, jemně ho vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout-potom ho můžete z formy vyklopit. Podávejte při pokojové teplotě.


Fotky receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Biskupský chlebíček s mandlemi,
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !