Použité suroviny receptu Biskupský chlebíček s ovesnými vločkami a brusinkami:
100 g jemných ovesných vloček
| 40 g celozrnné špaldové mouky
| 80 g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
| 120 ml mléka
| 60 g másla
| 80 g ovocného cukru
| 1 vejce
| 50 g kandovaného ovoce
| 50 g sušených brusinek
Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček s ovesnými vločkami a brusinkami:
Změklé máslo utřeme s ovocným cukrem a vejcem dohladka, přidáme obě mouky s práškem do pečiva, jemné ovesné vločky a mléko. Vše důkladně promícháme a do těsta vmícháme jemně pokrájené kandované ovoce a sušené brusinky. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Po vyklopení a vychladnutí polijeme chlebíček rozpuštěnou čokoládou.
Fotky receptu Biskupský chlebíček s ovesnými vločkami a brusinkami: