Postup přípravy receptu Bledské řezy:
Žloutky, cukr, mouku a puding rozmícháme s 250 ml studeného mléka. K varu přivedeme 750 ml mléka. Vařící vlijeme do připravené žloutkové směsi. Mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Hotový krém necháme vychladit. Do studeného lehce vmícháme tuhý sníh ze čtyř bílků.
Těsto rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme na pomoučeném vále placku velikosti plechu a na několika místech ho propícháme vidličkou. Pečeme prudce v dobře vyhřáté troubě dozlatova. Placky necháme vychladnout.
Řezy naplníme takto:
na spodní placku natřeme žloutkový krém, na něj do tuha ušlehanou šlehačku, kterou nemusíme sladit a při šlehání nepoužíváme ztužovač. Druhou placku nakrájíme na čtverce cca 7x7 cm a poklademe jimi povrch moučníku. Horní placku krájíme proto, aby se nám řezy dobře porcovaly. Na závěr ozdobíme šlehačkou a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme vychlazené.