300 g meruněk
| 150 g želírovacího cukru
| 1 lžíce loupaných strouhaných mandlí
| 1 lžíce mandlového likéru
Postup přípravy receptu Bleskový lahodný džem:
Meruňky vypeckujeme a 3 jádra si ponecháme.
Vypeckované meruňky společně se 3 jádry vložíme do široké, hluboké skleněné mísy a přidáme želírovací cukr. Dejte pozor, aby mísa byla zaplněna jen do 1/3!
Přikryté vaříme cca 7 minut při výkonu 700 W. Po třetí a páté minutě vždy promícháme a nakonec přidáme mandle a likér.
Horký džem naplníme do dobře omytých sklenic, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme asi 5 minut takto stát. Potom sklenice otočíme a necháme vychladnout.
Fotky receptu Bleskový lahodný džem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!