160 g hrubé mouky
| 1 špetka soli
| 1/4 l vody
| 1 vejce
| 90 g másla
| 4 vejce
| 1 šlehačka
| 1 lžíce cukru
| dle potřeby: případně vejce na potření
| dle potřeby: tuk na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Bochánky se šlehačkou:
Do kastrolu dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme k varu. Pak najednou vsypeme mouku, odstavíme z ohně a ihned mícháme, dokud se neutvoří hladká hustá hrouda. Znovu ji dáme na mírný oheň propařit. Pak těsto přendáme do studené mísy a mícháme stále do zchladnutí. Pak postupně do těsta zatíráme vejce. Důkladně vymíchané těsto dáme do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou trubičkou a na tukem vymazané plechy stříkáme malé bochánky. Pokud na ně nebudeme dávat polevu, potřeme je vejcem. Bochánky dáváme do trouby silně vyhřáté a 5 minut troubu neotvíráme. Po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme při mírné teplotě. Vychladlé bochánky plníme šlehačkou s cukrem. Zdobíme polevou nebo cukrem.
Fotky receptu Bochánky se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!