Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Boeuf Stroganov :
1,5 kilogramu svíčkové
| 100 gramů másla
| 2 lžíce mouky
| 200 gramů cibule,
| 500 gramů žampionů,
| 250 ml smetany (tučnější je lepší
| 1 lžíce rajského protlaku
| sůl,
| pepř
Postup přípravy receptu Boeuf Stroganov :
Žampiony očistíme, oddělíme kloboučky od nožiček. Z nožiček a případně koření do polévky uvaříme vývar. Ze svíčkové odstraníme blány a nakrájíme ji nejdříve na plátky široké 1 centimetr, které pak rozřízneme na nudličky široké 1 centimetr. Vložíme je na rozehřáté máslo a míchajíce smažíme. Když se osmahnou, přidáme k nim nakrájené na plátky klobouky žampionů a nakrájenou cibuli, chvíli osmažíme, přikryjeme a dusíme na malém plameni do měkka. Maso poprášíme moukou a vlijeme sceděný vývar a smetanu, přidáme rajský protlak, dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem a dusíme ještě 10-15 minut. Podáváme v mističkách s čerstvou bagetkou a suchým červeným vínem. Místo mističek můžeme použít i vydlabané kaiserky.
Fotky receptu Boeuf Stroganov :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!