Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Boloňský rýžový hrnec :
250 g rýže
| 1 l vývaru
| 1 kelímek rajčatového protlaku
| 2 lžíce oleje
| 1 balení ster. hrášku
| 300 g mletého hovězího
| 4 ks cibule
| sůl, pepř, bazalka, sýr na posypání
Postup přípravy receptu Boloňský rýžový hrnec :
V tlakovém hrnci na oleji opečeme osolené mleté maso, přidáme k němu na kolečka nakrájenou cibuli, propranou rýži, koření a protlak, zalejeme Knorr zeleninovým vývarem (může být z kostky) uzavřeme a dusíme od zapískání 10 minut. Pak vypneme, povolíme poklici a až sama spadne (mám starý papiňák) vmíchám hrášek. Když moc spěcháme - dáváme hrášek hned spolu s rýží, zalejeme čistou vodou a zeleninovou kostku rozdrobíme na velmi jemno.
Prakticky po vložení všech ingrediencí do papiňáku za 17 minut dáváme na stůl.
Fotky receptu Boloňský rýžový hrnec :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!